L6's blog

Kettingreactie

Naar aanleiding van een wedstrijd in Zonneland bouwden we een reuze-kettingreactie in de klas. Hier vind je het filmpje met het resultaat.

Zwemmen en het VTI

We zijn dinsdag gaan zwemmen in Sportoase. Het was heel leuk omdat het vrij zwemmen was. Als het vrij zwemmen is, mogen we in de buizen. Er zijn ook twee bubbelbaden, en daar mochten we ook in. Toen het derde en het vierde leerjaar terug naar school moest, mochten wij nog een halfuur blijven. Daarna zijn we in de cafetaria onze boterhammen gaan eten en we mochten ook een drankje kiezen. Toen iedereen klaar was gingen we naar het VTI. Toen we onderweg waren mochten we in een mikadospeeltuin spelen.

Toen we in het VTI aankwamen moesten we ons verdelen in groepen van twaalf. Er was 1 groep van zes kinderen van onze klas en ook zes andere kinderen uit een andere school. We zijn eerst naar de keuken geweest en daar hebben we croque-monsieurs gebakken. Toen de croque-monsieurs gebakken waren mochten we ze opeten. We zijn daarna naar een klas geweest en daar moesten we allemaal draden in elkaar steken en de bedoeling was dat er een lamp brandde. We zijn ook ergens geweest waar ze dingen met hout deden bijvoordbeeid een kast of een trap. Als laatste zijn we in een klas geweest waar je taal, wiskunde, Frans en een quiz moest doen.

Toen alles gedaan was gingen we terug naar school met de trein.

MarieCool

De bouw van een KERSTSTAL.

Het is bijna Kerstmis! dat betekent dus ook dat de kerstmarkt in zicht komt. Maar ja,wat zullen we deze keer maken? De meeste mensen hebben wel een kerstboom maar niet iedereen heeft een kerststal! Dat kunnen we wel maken denk ik. Maar hoe beginnen we daaraan? Gelukkig hebben we de meester nog. Wat zouden we zonder hem zijn. Want hij had allemaal stukken gezaagd. Maar nog niet alles, nee wij moesten de rest doen. We begonnen met goede moed. Eerst de stukken afmeten en aanduiden. Daarna begon het echte werk pas. Blijkbaar was het toch vermoeiender dan we dachten. Het was echt niet simpel! Geloof me maar. Toen de stukken allemaal gezaagd waren (wat dus niet zo snel was) moesten ze nog aan elkaar raken. Maar hoe? Ook daar had de meester een oplossing voor. Eerst moesten we op de vloer aftekeningen maken. Even een vraag, welke machine maakt dit geluid, zzzzzz juist het boormachien. Wat toevallig dat we die ook nodig hadden. Ja we moesten gaatjes boren en daarna hup de vijzen er in. WOW! Het stalletje stond!i! Maar waar is het dak naartoe? Oh, da 's waar ook dat moesten we nog zagen! Daar gingen we weer aan de slag! Dan moesten we het dak er nog op spijkeren. Ja het huisje stond. Dan de dakpannen zagen en erop plakken. Nu nog een likje verf en dan, euh... Oh ah ja stro. Dat stro moest in het kerststalletje plakken. Met blubberige lijm; wat een mooi huisje! Maar we kunnen het nog versieren met tandenstokers en satéstokjes. Zo maakten we daarmee hekjes, voederbakken en zo voort. Eindelijk was het klaar voor verkoop.

Clara

Kabouterhuisjes

Omdat het de Week van het Bos is, gingen we vorige week knutselen in het bos. Het resultaat zie je in het fotoalbum.

Van L6 Kabouterhuisjes

M'n eerste weken in het 6de leerjaar

Oei! Wat doe ik hier? Ah ja, het is mijn nieuwe school en mijn nieuwe klas! Het perfecte universum om nieuwe vrienden te maken. Ik ben nieuw in deze school, een nieuwe leerling en het is leuk want ik heb al vrienden. Ik heb voor de eerste keer in mijn leven een meester en hij is vrij sympathiek. Het is ook leuk om de oudste van de school te zijn. Ik voel me zo gigantisch! We gaan naar Genk met de hele klas en het 5de leerjaar, dit jaar. Ik voel dat het super zal zijn! Ik vind dat het enige vervelende ding de verbouwingen zijn. Je bent aan het schrijven en je schrikt je dood door een of andere machine! We hebben ook een nieuwe juf voor gym. Ik ben al vergeten wat haar naam is. Ze is ook sympathiek. En zo verliepen mijn leukste schoolweken sinds jaren!!

CoolNealCool

Van L6 september