K2's blog

1:Thema:"Kriebelbeestjes" 2: Thema: "Dino's"

1. Na de paasvakantie werd dit thema met veel interesse in onze klas uitgewerkt. De kleuters zochten ijverig naar kriebelbeestjes in ons tuintje. Ze zochten met of zonder vergrootglas en als ze een beestje gevonden hadden, kwamen ze dat fier tonen aan de juf. Gevangen beestjes zijn ongelukkig, dus namen we vlug een foto en dan mochten de diertjes terug in de vrije natuur. Sommige kleuters kozen om een kriebelbeestje te boetseren, anderen maakten met knex(volgens een plan) prachtige insecten.(kijk maar naar de foto's)

2. De kleuters brachten prachtige dino's mee. Als je naar de foto's kijkt, zal je de verschillende hoeken opmerken. Het speelbord met zand, stenen, planten en water, was de meest geliefde activiteit. Neem ook eens een  kijkje bij de prachtige schilderijen van dino's  in de natuur.

Wat beleefden we de voorbije 2 maanden?

Er staan al een hele tijd foto's in het fotoalbum en vandaag geef ik jullie een beetje uitleg erbij.

De eerste foto's zijn van onze oudste kleuters die de groenten voor de pompoensoep hielpen snijden.

Alle kleuters proefden van de lekkere soep. Deze kookactiviteit maakte deel uit van ons thema:" Wat zie, hoor, ruik , voel en proef ik?"

Dan zie je de foto's van de exploratietocht naar de boomgaard. Onze oudste kleuters maakte dit mee met de andere derde kleuterklassers van juf Mieke. De volgende dag werd er aan de hand van de foto's verteld over deze belevenissen in de boomgaard.

Als je naar de foto's van rollebolle kijkt, zie je direct dat dit een suppertoffe sportdag was.

De kaboutertjes hadden een leuke tocht  uitgestippeld met opdrachten.Enkele opdrachten waren:hout verzamelen voor de kachels van de kabouters, liedjes zingen, een hindernissentocht  doen om fit te blijven,zoals de kabouters stappen, 5 mooie herfstbladeren verzamelen.

We leerden die week ook dat veel dieren hun wintervoorraad aan 't verzamelen zijn of hun buikje dik eten om de koude winter door te komen. In de klas werd een herfstbos nagebootst, daar speelden de kleuters met speelgoedkabouters en diertje.

Het herfstwinkeltje werd veranderd in een bakkerswinkel. De oudste kleuters mochten in de bakkerij ontdekken hoe brood gebakken wordt. Bij juf Mieke mochten ze daarna een mooie bakkersmuts knutselen. Kijk maar eens naar de foto's.

Over het thema sprookjes zijn ook een hele reeks foto's genomen. Er werd vooral gewerkt rond Roodkapje, de 7 geitjes, de 3 biggetjes, Goudlokje en de 3 beren. De kleuters ontdekten de bedoeling van elk sprookje. Er kwam bij deze sprookjes ook veel tellen aanbod. De poppenhoek werd veranderd in een kasteel, waar veel sprookjeskostuums te vinden waren. De sprookjespuzzels hadden ook veel aandacht. Het sprookje van de 3 beren werd heel graag opnieuw gespeeld met knuffelberen, een pop, de 3 kommen pap, de 3 stoelen, de 3 bedden. Hierbij werden de begrippen grootst, kleiner, kleinst veel gebruikt.

Syndicate content